Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 dönüşü açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’daki G20 Zirvesi’ne katıldıktan sonra dün yurda döndü.

Cumurbaşkanı dönüş yolunda hem gündeme ait değerli açıklamalarda bulundu hem de soruları yanıtladı.

Erdoğan’a sorusu yöneltildi.

Erdoğan, o gün saldırıyla ilgili bütün gelişmeleri yakından takip ettiklerini, 81 yaralı bilgisi geldiğini, ölümler noktasında çok endişelendiklerini söyledi.

“5 kişi hala yoğun bakımda”

İstiklal Caddesi’ndeki terör atağında 2’si çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Erdoğan, “Rabb’im her birine rahmet eylesin. Şu anda 5 vatandaşımız hala ağır bakımda. Yaralıların sayısı 25’e indi, diğerleri taburcu edilmiş vaziyette.” dedi.

“Biz, bu muhalefete yabancı değiliz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Şunu bütün samimiyetimle, açık sözlü olarak söylemem gerekir, bütün bunlara rağmen muhalefetin her zaman olduğu gibi bu olayların acısını hissetmeyişine biz zaten alıştık. Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürüyen muhalefettir.

Biz, bu muhalefete yabancı değiliz. Bunların tavırlarına da yabancı değiliz. Şu anda bunlar PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla zati birlikte hareket etmiyorlar mı? Birlikte hareket ediyorlar. Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zati terör telaffuzlarını söz eden bireyler yok mu? Var. Gerçekten artık bunlardan kimileriyle ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik parlamentoda çalışmalar da devam ediyor. Bunlara alıştık.

“Korku senaryosunun bir parçası

sorusuna Erdoğan, “Bir defa şunu peşinen söyleyeyim, biz, hiçbir provokasyona Allah’ın izniyle pabuç bırakmayız. Gereği neyse bunun gereğini yaparız ve yapacağız. ‘Bu saldırı, yaklaşan seçimlerle bağlantılıdır’ gibi bir ifade de terör örgütünün yaymaya çalıştığı korku senaryosunun bir parçası.” yanıtını verdi.

“Seçime yönelik herkes heybesinde ne varsa ortaya koyacak”

“Ama benim milletimin, benim vatandaşımın feraseti çok yüksektir. Hiçbir zaman bu oyunlara gelmez.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Seçime yönelik herkes esasen heybesinde ne varsa ortaya koyacak. Biz de koyacağız. Benim milletim de o yüksek ferasetiyle sandıklarda bunlara gereken yanıtı verecektir. Terörün dini, lisanı, ırkı yok. İşte orada 15 yaşındaki bir yavrumuz da şehit oldu. 3-4 yaşlarında bir yavrumuz da yaralandı. Dünya hoşu bir yavru.

Süleyman Bey’le konuştuk, tıbbi müdahaleler noktasında ne gerekiyorsa bütün hepsini yapacağız. İnşallah onların tedavisini de o şekilde sürdüreceğiz, yapacağız. Vefat eden kardeşlerimizin definleri yapıldı. Rabb’im makamlarını ali eylesin. Şu anda 25 kadar yaralımız var. Bunların içinde 5 tane ağır bakımda olan var. Bunların tedavilerini de hızla yaptırıp inşallah onları da taburcu ederiz.”


Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“(Sizi enerji noktasında destekleyebiliriz) diyen ülkeler de var. Oralardan da alıp ihracını yapma, SWAP diyebileceğimiz süreci başlatma bahtımız da var.

(ABD ve Rus istihbaratının Türkiye’de görüşmesi) Aldığım bilgi, her iki tarafın da nükleer silahla ilgili rastgele teşebbüsünün olmayacağı istikametinde. Biz de natürel yakın markajda tutalım, sık sık bir ortaya gelmelerini sağlayalım istiyoruz.”

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması, 19 Kasım 2022 tarihinden itibaren 120 gün süreyle uzatılmıştır.

4 aylık dönemde 500’e yakın gemiyle 11 milyon tondan fazla tahıl ve gıda maddesinin ulaştırılması ile bu anlaşmanın ne denli önemli olduğu görülmüştür.”

Ayrıntılar geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu