Haber

Kiracı ve Ev Sahibi Kavgasında Böyle Yaşandı: Ev Sahibi Flört Uygulamasından Kiracının Adına Hesap Açtı

Kiracı ve ev sahibi arasındaki çekişmede sular durulmuyor. Tartışmalar gün geçtikçe büyüyor.

Ankara’da bir ev sahibinin bazı arkadaşlık sitelerinde geçersiz hesaplar açarak, tahliye etmek istediği genç kadın kiracı adına telefon numarasını paylaştığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı, zanlı hakkında Ankara 67. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Ev sahibinden kiracıya ahlaksız plan!

Ankara’da kiracı olan genç bayanı tahliye etmek isteyen ev sahibinin talebi kabul edilmeyince bazı arkadaşlık sitelerinde geçersiz hesaplar açarak telefon numarasını paylaştı, erkeklere kiracısının adını yazıp sordu. onu aramak için

Dava dosyasına göre GA isimli genç bayan, geçen yıl VC’nin Ankara Eryaman’daki konutunu kiralayarak yaşamaya başladı. Yeni kiracı olan genç bayan, bu yılki kira artış oranını devletin belirlediği yüzde 25 sınırı dahilinde yaptı. Ancak iddiaya göre ev sahibi, kira artışını yetersiz bularak genç bayandan evi boşaltmasını istedi. Ancak GA, yasal haklarını kullanmak istediğini ve tahliye kararı olmadan evi boşaltmayacağını evin sahibine bildirdi.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre; 1 Mart itibarıyla genç kadının telefonuna tanımadığı numaralardan aramalar ve cinsel içerikli mesajlar gelmeye başladı. GA, yaptığı araştırmada rastgele üyeliği olmamasına rağmen “4 farklı flört uygulamasında” kendi adına hesap açıldığını ve “WhatsApp’tan yaz” denilerek numarasının paylaşıldığını fark etti. GA’nın avukatı, Oğuzhan Cinse aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, arkadaşlık sitelerinde adına profil açıp telefon numarasını paylaşan kişi veya kişilerin kimliğinin tespit edilmesini istedi.

Dilekçesinde, “Profiline oturduğum mahalleyi yazıp yakınlarda konuştuğu bazı kişileri buluşmak/kahve içmek için aradı, onlarla görüşme ayarlamaya çalıştı ve ulaşsınlar diye telefonuma yönlendirdi. Ben.”

GA’nın şikayet dilekçesindeki mesajların, ev sahibi ile 1 Mart’ta yapılan görüşmenin ardından gelmeye başladığı da kaydedilerek, “Ruhsal olarak yıprandım. Bahsi geçen başvuruların hiçbirinde üyelik kaydım bulunmamaktadır” dedi.

Savcılık, soruşturma kapsamında şikayet konusu hesapların IP adresi kayıtlarını istedi. IP kayıtları BTK’ya sorulduğunda, söz konusu adresin genç bayanın konutunun sahibi olan VC ile ilgili olduğu belirlendi. Savcılık daha sonra VC terimini şüpheli olarak kabul etti. Şüpheli ev sahibi ifadesinde, tartışmalarla ilgisinin olmadığını ancak kendisiyle ilişkilendirilmek üzere oluşturulan hesapların IP adreslerinden anlam çıkaramadığını ileri sürdü.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mahmut Kaan Yüksel, şüpheli Konut Sahibi hakkında ‘kişinin huzur ve sükununu bozmak, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle Ankara 67. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. kişisel veri’.

habercobanlar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu