Teknoloji

Türk Telekom’un üçüncü çeyrek gelirleri yıllık bazda yüzde 78 artarak 22,4 milyar TL’ye ulaştı.

Türk Telekom’un üçüncü çeyrek karı

Yıllık bazda yüzde 78 büyüyerek 22,4 milyar TL’ye ulaştı.

 

Türk Telekom, güçlü büyüme ivmesini 2023 yılının ilk 9 ayında yeniden yakaladı. Türk Telekom, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 78,2 büyüyerek 22,4 milyar TL konsolide gelir elde etti. Türk Telekom’un ilk 9 aylık geliri geçen yıla göre yüzde 69,6 artışla 55,6 milyar TL’ye ulaştı. 2023 yılının ilk 9 ayında 4,5 milyar TL net kâr elde eden Türk Telekom, bu yılın ilk 9 ayında 12,6 milyar TL yatırım yaptı.

 

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Cumhuriyetimizin 100. yılında ortaya koyduğumuz teknoloji ve dijitalleşme vizyonuyla hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hedeflere doğru emin adımlarla ilerlerken değişen müşteri beklentilerine paralel olarak yeni nesil teknolojilerden faydalanıyoruz. Nitekim yarını yakalayan teknolojilerin ve bu teknolojileri besleyen girişimlerin her zaman destekçisiyiz. Pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da Türkiye’nin lokomotifi biziz” dedi.

 

Önal, “İlk 9 aylık performansımızı ve yılın ikinci çeyreğinde revize ettiğimiz yıl sonu tahminimizi korurken, finansal ve operasyonel performansımız da artmaya devam ediyor. 2023 yılı başında sabit hat hizmetleri imtiyaz sözleşmesinin yenilenmesi için BTK’ya başvurduk. 2024 yılında bu öncelikli konuda somut ilerleme görmeyi bekliyoruz. Dünyanın her alanına aktardığımız dijitalleşme vizyonumuzla ülkemizin teknolojik dönüşümüne liderlik ediyoruz. hayat. “Türkiye Yüzyılında yenilikçi yaklaşımımızla hem şubemiz hem de ülkemiz adına yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Türk Telekom, güçlü büyüme ivmesini 2023 yılının ilk 9 ayında da sürdürdü. Türk Telekom, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 78,2 büyüyerek 22,4 milyar TL konsolide gelir elde etti. Türk Telekom’un ilk 9 aylık geliri geçen yıla göre yüzde 69,6 artışla 55,6 milyar TL’ye ulaştı. Abone sayısını 52,9 milyona çıkaran 2023 yılının ilk 9 ayında toplam 4,5 milyar TL net kâr elde eden Türk Telekom’un, ilk 9 ayda FAVÖK’ü (faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr) 18,8 milyar TL oldu. olmuş.

 

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal , “Ortaya koyduğumuz teknoloji ve dijitalleşme vizyonuyla hedeflerimize ulaşmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Yılın ilk 9 ayında olumlu göstergelerle yıl sonuna yaklaşırken, yılın ikinci çeyreğinde yukarı yönlü revize ettiğimiz tahminlerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu içerikte; “Konsolide faaliyet gelirlerinde yıllık yaklaşık yüzde 67-70 aralığında, FAVÖK’te yaklaşık 25-27 milyar TL, yatırım harcamalarında ise yaklaşık 19-21 milyar TL aralığında yıllık artış planlıyoruz.” söz konusu.

 

“Dijitalleşme vizyonumuzla yaptığımız 20 milyar dolarlık yatırım, ülkemize verdiğimiz hizmetlerin en önemli göstergesidir.”

 

Fiber yatırımlarıyla Türkiye’nin fiber gücü olmayı sürdüren Türk Telekom, fiber ağ uzunluğunu Eylül 2023 itibarıyla 427 bin km’ye çıkardı. Türk Telekom’un fiber abone sayısı ise 2023 yılının ilk 9 ayında 12,6 milyona ulaştı. Türk Telekom’un 2023 3. çeyrek sonu itibarıyla fiber ev kapsama alanı 31,9 milyona ulaştığını belirten Önal, “Türkiye’nin fiber gücü olarak, güçlü fiber altyapımız ve yatırımlarımızla Türkiye Yüzyılının teknoloji taşıyıcısı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin her köşesine taşıyoruz.” Duyuyoruz. Bu içerikte; ‘Türkiye’nin 81 ilindeki altyapımızı sadece abonelerimiz kullansın’ anlayışıyla hareket etmiyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi Türk Telekom’un altyapısı Türkiye’nin altyapısıdır. “2005 yılından bu yana Türkiye’nin dijital varlıklarına yaptığımız yatırımların 20 milyar dolara ulaşması ülkemize verdiğimiz hizmetin en değerli göstergesidir” dedi.

 

“Ülkemizi geleceğe taşıyan birçok proje ve çalışmaya öncülük ettik.”

 

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Türkiye’yi çağın ötesine taşıyacak her türlü projenin mimarı olmaktan gurur duyduklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: bu teknolojiler ‘herkesin erişimine açıktır’. “Bu sorumluluğun bize verdiği motivasyon ve güçle yılın ilk 9 ayı itibarıyla 12,6 milyar TL yatırım gerçekleştirdik.”

Önal, Türk Telekom’un abone sayısının yılın üçüncü çeyreğinde toplam 498 bin net abone artışıyla 52,9 milyona ulaştığını belirterek, abone kazanım süreçlerine dikkat çekti. Önal, Türk Telekom’un özellikle mobil abone segmentinde en çok tercih edilen operatör olduğunu belirterek, MNT (Mobil Numara Taşınabilirliği) pazarındaki liderliğini üst üste sekiz çeyrektir koruduklarını açıkladı.

 

“İmtiyaz sürecindeki başvurumuz; “Değer yaratan ve sürdürülebilir bir çalışma modeli içeriyor.”

 

Yükseliş performansının devam ettiği dönemde imtiyaz konusunun da gündem maddeleri arasında yer aldığına işaret eden Önal, “2023 yılı başında sabit hat hizmetleri imtiyaz sözleşmesinin yenilenmesi için BTK’ya başvurduk. Daha sonra BTK bizden talepte bulundu. Bir sonraki anlaşma için taslak çerçeve belgesinin hazırlanması. Bu doğrultuda konuya ilişkin görüş, öneri ve taleplerimizi topladığımız çerçeve belgesini düzenleyici otoriteye sunduk. Başvurumuzun ardından düzenleyici kurumla görüşmelerimiz devam ederken, süreç kapsamında; Türkiye, sanayi ve Türk Telekom’un ortak gelişimini sağlayacak, değer yaratan ve sürdürülebilir bir faaliyet modeli oluşturmak hedefiyle bütünsel ve kapsayıcı bir yaklaşımla hareket ettik. “2024 yılında bu öncelikli konuda somut ilerleme görmeyi bekliyoruz” dedi.

 

“Elyaf ve yeni nesil teknolojilerin ülkemiz için öneminin bilincindeyiz.”

 

Yeni nesil ve geleceği yakalayan teknolojilere verdikleri önemi vurgulayan Önal, yerli ve milli unsurlarla 5G’ye geçerek ülkemizin bu teknolojiyi sadece kullanan değil, kullanılabilir hale getiren bir güç haline gelmesine de ellerinden geleni yaptıklarını anlattı. etrafındakilere. 5G konusunda yaptıkları çalışmalar ve başardıkları ilklerle; Dünyada ve Türkiye’de 5G’nin yol haritasının çizilmesinde etkin rol üstlendiklerini vurgulayan Önal, “Fiber ağımızı sürekli artırıyoruz. Müşterilerimize kaliteli iletişim sağlamak için yüksek motivasyona sahibiz. Üçüncü çeyrek itibarıyla sabit genişbant abone sayısı 15,1 milyona yükseldi. Sabit geniş bant ARPU (kullanıcı başına ortalama gelir) büyümesi üçüncü çeyrekte de yükseliş eğilimini sürdürerek yıllık bazda yüzde 58,1’e ulaştı. Fiber abone sayısı çeyrek bazında net 355 bin artışla 12,6 milyona ulaştı. 427 bin km’ye yükselen fiber ağımız, Eylül 2023 itibarıyla 31,9 milyon haneyi kapsıyor ve bu da istikrarlı fiber dönüşüm odağımızı yansıtıyor. Fiber ve yeni nesil teknolojilerin ülkemiz için öneminin bilincindeyiz. “5G ve ötesi teknolojilerde Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuzu kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

 

“Toplamda 20 milyon doların üzerinde yatırıma sahip girişimlerimiz dünya sahnesinde gurur kaynağımız haline geldi.”

Geleceği yakalayan teknolojilere ve bu teknolojileri besleyen girişimlere her zaman destek verdiklerini vurgulayan Önal, “Kurumsal girişim sermayesi şirketimiz Türk Telekom Ventures ve kurumsal hızlandırma programımız PİLOT ile yerli girişimlerimize yön veriyoruz. Başlattığımız TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile işletmelere yatırım yaparken, TT Ventures’ın San Francisco’daki ofisi ile işletmeleri dünyaya bağlayan bir köprü olmayı hedefliyoruz. Türkiye’den yeni ‘tek boynuzlu atlar’ yaratma konusunda rol model bir kurum olmayı hedefliyoruz. Şu anda Türk Telekom Ventures ile yatırım yaptığımız 16 işletmenin 11’i PİLOT mezunlarından oluşuyor. Bugüne kadar PİLOT programından mezun olanların sayısı 104’e ulaştı ve toplam 30 milyon TL nakdi destek sağlandı. Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya kadar tüm ülkelerde faaliyet gösteren PİLOT işletmelerimizin aldığı toplam yatırım bedeli 20 milyon doları aştı. Her biri kısa sürede kendi alanında büyük başarılara imza attı. Hatta TT Ventures yatırımlarımızdan Virasoft, kanser tedavisinde tanı ve tedavi süreçlerini hızlandıran yapay zeka tabanlı analizleriyle dünyanın her yerinden yatırım almaya devam ediyor. Türk Telekom Ventures’tan yatırım alan bir diğer girişimimiz MentalUP artık dünya çapında bir eğitim platformu olarak öne çıkıyor. MentalUP, 120’den fazla ülkede 15 milyon aktif kullanıcıya hizmet veriyor. Bunların yanında; Syntonym, Speedy ve ai4sports gibi PILOT girişimlerimiz yenilikçi çözümleri ve yurt dışından aldıkları yatırımlarla bizi dünya çapında gururlandırmaya devam ediyor. Sadece yatırım anlamında değil, sunduğumuz fiziki imkanlarla da işletmelerimiz için öncü bir firmayız. Telekom Ventures olarak girişimcilere yönelik ikinci ofisimizi Eminönü’ndeki Santral binasından sonra 5 Ekim’de Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) açtık. AKM’deki Girişimcilik Merkezimizin girişimcilere gönül verenlerin buluşma noktası olacağına inanıyoruz. geleceğe ve ülkemizi dünya sahnesinde gururla temsil edecek birçok fikre ilham kaynağı olacak. “Türk Telekom olarak işletmelerimizin öncü şirketi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“Sürdürülebilirliği işimizin merkezine koyuyoruz”

Yüksek teknoloji deneyimini sürdürülebilirliğin evrensel unsurları çerçevesinde kullanan ve bu ilkeleri stratejilerine ve işbirliklerine uygulayan Türk Telekom, bu bağlamda proje ve yatırımlarına devam ediyor. Ümit Önal, “Sürdürülebilirlik hassasiyetle odaklandığımız önemli bir konu” dedi ve bu konudaki çalışmalarını şöyle özetledi: “Türk Telekom olarak teknolojiyi insan, toplum ve doğa yararına dönüştürme vizyonumuzu en üst noktaya yerleştiriyoruz. sürdürülebilirlik çalışmalarımızın merkezi. Cumhuriyetimizin 100 yılı boyunca bu hassasiyet ve sorumlulukla çalıştık. Bu içerikte; Yakın zamanda 2022 Sürdürülebilirlik Raporumuzu yayınladık. Sürdürülebilirlik politikamızı ana hatlarıyla belirlediğimiz her alanda önemli adımlar attık. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sürdürülebilir kalkınma, karbon ayak izinin azaltılması ve iklim değişikliğinin yol açtığı risklerin yönetilmesi yönünde çalışmalar yürüttük. Bu yıl GES (Güneş Enerjisi Santrali) yatırımlarımıza hız verdik. Geçtiğimiz günlerde Güneş Enerjisi Santrali için şirketimize tahsis edilen toplam elektrik kapasitesini 405,8 MWe’ye çıkardık. Tüm proje ve yatırımlarımızı Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi ile daha da güçlendirmek için durmadan çalışıyoruz. Biz de bu konuda gerçekten önemli bir adım attık ve E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Şebekesi projemizle elektrikli araç kullanıcılarına her anlamda güvenli, çevre dostu ve jeneratörle çalışan kesintisiz bir şarj hizmeti sunmaya başladık. Türk Telekom olarak yenilenebilir enerjideki öncü vizyonumuzu yaptığımız yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

mutkiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu