Yaşam

Murat S. Dural yeni kitabı Basübadelmevt ile okuyucuların karşısına çıkıyor!

Türkiye’de son yıllarda yükselişe geçen edebiyat türlerinden Türk bilim kurgu, fantastik ve gerilim edebiyatının değerli isimlerinden Yazar Murat S. Dural, yeni kitabı “Basübadelmevt”le yeniden okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor. Epona Kitap ve Letör etiketiyle yayınlanacak. Dural’ın yeni kitabı Basübadelmevt, 31 Ekim’de önde gelen fiziki kitap satış noktalarında ve tüm dijital kitapçılarda!

“Arkea Üçlemesi”

Basübadelmevt ile başlayan Arke üçlemesi, Replikalar Çölü ve Lamia adlı kısa roman serisiyle devam edecek. Üçlemenin ilk eseri olan Basübadelmevt’in editörlüğünü Sedat Demir, editörlüğünü Uğur Uçkıran, kapak tasarımını Barış Kenti ve editörlüğünü Zeynep Taş yaparken, kitabın tanıtım fotoğrafları için Murat Yılmaz ve Özcan Akburak deklanşöre bastı.

“Toplu Çalışmalardan Sonra Yeni Kitap”

Dural, daha önce İthaki etiketiyle yayımlanan “Kibrit Ev” öykü kitabıyla geniş bir okur kitlesine ulaşırken, Lefter Küçükandonyadis’in hayatını anlatan “Sol: Efsaneler Ölmez” adlı eseriyle de okurlara multidisipliner bir okuma deneyimi yaşattı. F.Bahçe’nin efsane isimlerinden biri. “Hayalet Müzik”, “Hayalet Müzik: Eskilerin Festivali”, “Aşkın Karanlık Yüzü”, “Tren Hikayeleri”, “Sadık Dostlar”, “Pati Hikayeleri” gibi birçok ortak kitap çalışmasıyla ismine rastladığımız Dural, “, “Aslında Olmadı”, “Karanlık Antoloji Birinci Kitabı”, “İlk”, “Salgın Karşıtı” ve “Bütün Fuarların Hayaleti” adlı eserlerinde öyküleriyle yer aldı. Yazarlık deneyiminin ardından “Tribünde Bir Adam Var: Koray Şener” kitabı Dural’ın ilk editörlük denemesiydi.

“Ölümsüzlük Korkutucu Olabilir mi?”

Dural, Basübadelmevt’te kalemini insanlığın Gılgamış’tan bu yana takip ettiği ölümsüzlük kavramına çevirmiştir. Ölmemek ile ölememek arasındaki geçişte ölümsüzlüğün bir lütuf mu yoksa bir lanet mi olduğunu sorguluyor. Bu soruşturmanın sırrı, son iki bin yılın son derece değerli olaylarıyla ilgili kurgusal tanıklıklardır. İnsanlık tarihinin az bilinen küçük bir kesiti. Bu romanda anlatılanlara inanmalısınız. Ayrıca, kurgusal bir tanıklığın gerçek olandan daha az değerli olduğunu kim iddia edebilir?

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu